Cover
RAPPORT

Duurzaam en verantwoord Beleggen 2016

Verslag

Wat wij doen als verantwoord belegger is voor verschillende groepen en organisaties van belang. Met dit jaarlijkse verslag leggen we zo helder mogelijk verantwoording af over onze belangrijkste activiteiten uit het afgelopen kalenderjaar.

Meer gewicht voor duurzaam en verantwoord
Duurzaam en verantwoord beleggen heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, ook bij ABP. Nog maar een jaar of tien geleden selecteerden we onze beleggingen louter op basis van rendement, risico en kosten. Dat zijn zaken waarop we nog steeds goed letten, maar daar is iets essentieels bijgekomen: in 2008 zijn we gestart met beleid voor verantwoord beleggen. In de jaren daarna zijn we steeds meer aandacht gaan geven aan hoe bedrijven omgaan met mensen en milieu en of ze goed worden bestuurd. De aandacht hiervoor hebben we verankerd in onze beleggingsprocessen. We zijn er van overtuigd dat bedrijven met voldoende aandacht voor deze aspecten op de lange termijn beter presteren. Daarnaast willen we als pensioenorganisatie met een langetermijnperspectief bijdragen aan een duurzamere wereld, voor nu en later.

Dit verslag is voor ons niet alleen een manier om verantwoording af te leggen over wat wij doen als verantwoord belegger. Het is ook een manier om te vertellen over ons beleid en de voortgang van de implementatie daarvan. Op onze website geven we hierover nog meer informatie.

 

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.