Cover
RAPPORT

Woningmarkt komt langzaam tot rust

Woningmarktmonitor, Economisch Bureau Nederland.
  • Krap aanbod drukt woningaankopen en stuwt huizenprijzen omhoog
  • Het sentiment ten aanzien van de woningmarkt zwakt af, maar is nog positief
  • Groeiende economische onzekerheid tempert vooruitzichten

In 2019 zal de prijsstijging op de woningmarkt minder hoog uitvallen dan in 2018. De afname van het woningmarktsentiment wijst vooruit op een afzwakking naar 6%.

Aanvankelijk hadden wij voor 2019 een prognose van 7% staan. Maar vanwege de bijstelling van de bbp-groei als gevolg van de groeiende onzekerheid over de economie, die zich onder meer uit in koerscorrecties op de aandelenmarkten, hebben wij onze prijsraming met één procentpunt verlaagd naar 6%.

Voor 2020 houden wij rekening met een prijsstijging van 4%. Daarmee zal de prijsstijging iets boven het historisch gemiddelde liggen. Dit heeft zowel te maken met de aanhoudend lage hypotheekrente als met het vooruitzicht dat het woningaanbod ook in de komende jaren krap zal zijn.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.