Cover
RAPPORT

Sectorprognoses 2016-2017

Aanhoudende groei.

De Nederlandse economie maakt een inhaalspurt.

In het raport worden drie punten behandeld:

  • Nederlandse economie handhaaft in 2016 en 2017 de inhaalspurt
  • Voor meeste sectoren is 2016 het derde onafgebroken jaar van groei
  • Risico’s lijken vooral in het buitenland te liggen, maar op het gebied van bedrijfsvoering is de digitale tranformatie een zekere uitdaging

Wij verwachten dat in 2016 en 2017 de economie met meer dan 2% zal groeien. Zowel de export, investeringen als consumptie dragen bij aan de groei. Dat betekent dat ook alle sectoren in het bedrijfsleven groeien. De meeste sectoren zullen in 2016 het derde jaar van onafgebroken groei realiseren.

Risico’s zijn er natuurlijk, maar die liggen voornamelijk over de grens. Wel is groei in een sector niet noodzakelijk een indicatie voor winstgevendheid voor alle bedrijven in een sector. Met name de digitale transformatie is voor bedrijven in praktisch alle sectoren een uitdaging.

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.