Cover
RAPPORT

Nederlandse arbeidsproductiviteit ver boven Europees gemiddelde

Sectorrapport Insights

Nederland hoort bij de meest competitieve landen ter wereld. Een belangrijke reden waarom Nederland zo competitief is, is de efficiënte en effectieve manier waarop we hoogwaardige diensten en producten leveren. Met name in onze exporterende sectoren scoort Nederland hoog. Industrie, transport & logistiek, agri en food hebben alle een bovengemiddelde productiviteit ten opzichte van de landen om ons heen. Met producten als chipmachines en moderne productiewijzen als melkrobots zijn Nederlandse bedrijven in deze sectoren de buitenlandse concurrentie te sterk af.

Om de voorsprong op andere landen te behouden, is het van belang te blijven investeren in nieuwe technologieën en productiemethoden. De mate van innovatie is terug te zien in de productiviteitscijfers: hoe meer innovatie, hoe productiever een land is. En hoe productiever, hoe welvarender. In dit rapport gaan wij in op de productiviteit van de belangrijkste sectoren van de economie. De Nederlandse economie als geheel mag productief zijn; het zijn de onderliggende sectoren die internationaal de concurrentiestrijd aan moeten gaan. Hoe staan zij ervoor, wat zijn hun kansen en bedreigingen en welke ontwikkelingen zijn van belang?

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.