Cover
PUBLICATIE

Handelsoorlog

Vrees versus feiten

In dit themarapport bij onze Visie op wereldeconomie 2019, die we op 30 november publiceerden, zoomen we scherper in op de macro-economische gevolgen van de geëscaleerde handelsspanningen. Dit jaar zijn handelstarieven verhoogd, terwijl het aanvankelijk wereldwijde handelsconflict zich heeft verengd tot een vete tussen vooral de VS en China. We staan in dit rapport uitvoeriger stil bij de belangrijkste vragen die dit op macro-economisch gebied oproept. Hoe ontwikkelt het handelsconflict zich verder? Komen er nog meer tariefsverhogingen? Wat zijn de gevolgen van de (hogere) tarieven voor de wereldeconomie? En wat zijn de belangrijkste factoren die tot dusverre de pijn voor de wereldeconomie hebben verzacht? Zijn alle risico’s negatief? Of is er ook ruimte voor positieve effecten?

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.