Cover
PUBLICATIE

The Global Risks Report 2021

Insight Report door World Economic Forum

De 16e editie van het Global Risks Report van het World Economic Forum is gepubliceerd. In het rapport wordt stilgestaan bij de gevolgen van de Covid-19 pandemie, maar dat is niet het enige. Er wordt breder gekeken naar andere risico's die internationaal tot grote verstoringen kunnen leiden: zoals de klimaatverandering (niet meer te ontkennen), de snel toegenomen digitale afhankelijkheid (gaat niet meer weg), maar ook sociale onrust (groepen die zich door de pandemie buitengesloten voelen).

Welke stappen moeten bedrijven en organisaties nemen om weerbaar (resilient) te worden en welke rol kunnen Risk Managers claimen in een tijd waarin de aandacht voor risico's en de beheersing daarvan alleen maar meer zal toenemen? 

De grootste risico's

De belangrijkste risico's voor de toekomst zijn de gevolgen van infectieziekten (zoals de huidige pandemie), extreem weer, de gevlgen van de klimaatverandering en milieuschade veroozaakt door menselijk handelen. Ook cyberrisico's scoren hoog, maar staan niet meer op de eerste plaats. 

Verder worden ook human risks extra genoemd. Bijvoorbeeld de gevolgen die de huidige pandeme heeft voor de keuze van jongeren wat betreft opleiding en een baan in bepaalde sectoren. 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.