Cover
PUBLICATIE

Visie op de toekomst van schadeverzekeraars

No risk, no glory

In een wereld die in rap tempo verandert en om innovatieve verzekeringsproducten vraagt, liggen er volop kansen voor de schadebranche. Goede voorwaarden zijn van groot belang voor schadeverzekeraars om innovatieve concepten uit te werken. Het Verbond van Verzekeraars pleit daarom onder meer voor ‘regelvrije zones’. 

Dat staat in de visie ‘No risk, no glory’, die is gepresenteerd op de Marktmiddag Schade van het Verbond in Bussum om de discussie aan te zwengelen. De voortrazende technologie, de veranderende solidariteit, de consument die het heft steeds meer in eigen hand neemt en de overheid die zich terugtrekt als vangnet, zijn grote trends die de kern van de schadebranche raken. Het is voor de sector de uitdaging om al die veranderingen niet als bedreigingen te zien, maar als te verzilveren kansen. De schadebranche kan zijn maatschappelijke rol pakken door met verzekeringsoplossingen te komen voor nieuwe risico’s.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.