Cover
PUBLICATIE

Bestuur verzekeraar kan IT security-kennis versterken

Longread Cyberveiligheid door Verbond van Verzekeraars

Hacktesten die binnen het zogenoemde TIBER-NL-programma van DNB worden uitgevoerd, zijn voor een aantal grote verzekeraars beschikbaar. Toch kan de hele sector er van leren. Rogier Besemer en Jacco Jacobs, cyberspecialisten bij DNB, hebben een duidelijke boodschap: er is meer IT security-kennis aan bestuurstafels én samenwerking nodig.

In een serie interviews over de cyberveiligheid van verzekeraars gaat het Verbond van Verzekeraars in gesprek met experts uit de (financiële) sector. Welke vormen van cyberaanvallen vormen de grootste risico’s en hoe wapenen verzekeraars zich hier tegen? In dit interview delen Rogier Besemer (Manager Cyber Unit) en Jacco Jacobs (Head of department operational and IT risks) van DNB hun ervaring vanuit TIBER-NL.

Laten we beginnen bij het begin: wat is TIBER-NL?

Besemer: “Dat is een community waarin sinds 2016 de belangrijkste financiële instellingen van Nederland samenwerken om hun cyberweerbaarheid te vergroten. In eerste instantie vooral banken en betaalinstellingen, maar in 2018 zijn ook de grootste verzekeraars en pensioenuitvoerders betrokken. Deze bedrijven laten geavanceerde hacktesten op hun eigen omgeving uitvoeren. Vervolgens worden de bevindingen geanonimiseerd binnen de community gedeeld. Zo blijven zij cyberaanvallers een stap voor en kunnen wij in Nederland veilig onze financiële zaken regelen.”

Ga naar de longread 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.