Cover
PUBLICATIE

Gebruik COVID in de strijd tegen witwassen

Whitepaper

Financiële instellingen hebben het momenteel niet makkelijk. Om een nieuwe Eurocrisis te voorkomen, zijn ze na 2012 onderworpen aan een breed scala additionele kapitaal- en rapportagevereisten. Daarnaast is de toezichthouder zich meer gaan focussen op de poortwachtersfunctie van financiële instellingen, en als klap op de vuurpijl zorgt de coronacrisis ervoor dat er grote afschrijvingen moeten worden gedaan op leningen vanwege faillissementen van hun klanten. 

De cruciale vraag die in dit artikel wordt beantwoord, is dan ook hoe we door gebruik te maken van de coronacrisis, criminelen kunnen ontmaskeren. Dit draait om het zo goed mogelijk kunnen identificeren van door Corona teweeg gebrachte veranderingen in economisch verkeer, zoals bijvoorbeeld, veranderingen in klant- en transactiedata. Dit artikel biedt dan ook handvatten om deze datasets zo te gebruiken, dat we criminelen kosten-efficiënt kunnen identificeren. 

In dit artikel opperen wij om behalve de welbekende business-rules, ook verdere datatoepassingen te gebruiken op het gebied van Artificial Intelligence. Op voorwaarde dat de datakwaliteit in orde is, is deze additionele aanpak relevant om talrijke patronen en veranderingen in deze patronen te kunnen analyseren. 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.