Cover
PUBLICATIE

Studie & Werk 2020

Auteurs: Paul Bisschop & Jelle Zwetsloot Opdrachtgever: Elsevier Weekblad

De arbeidsmarkt voor afgestudeerde hbo’ers en wo’ers stond er goed voor toen in 2020 de coronacrisis zijn intrede deed. De baankans van afgestudeerden uit 2017-2018 was weer hoger dan van de vorige generatie afgestudeerden. Ook vond men sneller een baan en is de kans op een vast contract gestegen.

Het salaris, de duur tot een substantiële baan en de kans op een vast dienstverband verschillen sterk per gevolg-de opleiding. Afgestudeerden van lerarenopleidingen en technische opleidingen hebben het snelst een substantiële baan. Afgestudeerden Maritiem officier (hbo) en Tandheelkunde (wo) verdienen het meest.

Persoonskenmerken hangen in mindere mate samen met de startpositie van afgestudeerde hbo’ers en wo’ers dan de gevolgde opleiding. Toch pakt de overgang naar de arbeidsmarkt voor bepaalde groepen afgestudeerden gunstiger uit. Zo vinden oudere afgestudeerden, uitwonende afgestudeerden en afgestudeerden met relevante werkervaring eerder een substantiële baan.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.