Cover
PUBLICATIE

Young Workers Index 2019

Uitstekende positie Nederlandse jongeren op arbeidsmarkt

Young Workers Index 2019

Vergeleken met jongeren in andere Europese landen is de positie van Nederlandse jongeren op de arbeidsmarkt uitstekend. Dat blijkt uit onderzoek van PwC. In geen enkel ander Europees land zijn er zoveel jongeren die naar school gaan of een baan hebben. Ook zijn veel Nederlandse jongeren hoogopgeleid. Slechts een klein deel heeft geen startkwalificaties.

Toch heeft in Nederland niet elke jongere dezelfde kansen. Jaarlijks volgen zo’n twintigduizend jongeren geen opleiding of ze hebben geen werk vanwege een handicap of een ziekte. Ook jongeren met een migratieachtergrond ervaren nog steeds dat zij minder makkelijk aan een stageplek of baan komen dan autochtone jongeren.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.