Cover
PUBLICATIE

Risico's in de pensioensector 2020

Een visie op risico's in de Nederlandse pensioensector

De publicatie ‘Risico’s in Pensioenen 2020’ geeft een inventarisatie weer van de grootste risico’s voor de pensioensector in Nederland voor de komende jaren. Deze publicatie is gemaakt voor en met medewerking van de pensioensector.

Op basis van een enquête onder pensioenfondsen, pensioenuitvoeringsorganisaties en pensioenverzekeraars, aangevuld met de resultaten van een round table en diepte-interviews met executives van uitvoeringsorganisaties, is inzicht verkregen in de risico’s die spelen in de sector ­− nu en in de toekomst. De analyse en uiteindelijke weergave is verzorgd door PwC op basis van de diverse inzichten en visies in de pensioensector.

Met deze publicatie willen wij de pensioensector inzicht geven in risico’s die de komende jaren gerichte aandacht vragen. Wij geven handvatten om deze risico’s beter te beheersen. Deze beheersing is een voorwaarde om te kunnen blijven voorzien in de financiële zorg voor de oude dag van de deelnemer.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.