Cover
PUBLICATIE

Pensioen 2025

Rapport door PWC

Het toekomstige pensioenveld hangt niet alleen af van het wettelijk kader. Hoe de speelruimte binnen dat kader zal worden benut, hangt in hoge mate af van de economische omstandigheden, de verschuivingen in vraag en aanbod en de keuzes van sociale partners en deelnemers. 

Organisaties hebben met andere kansen en uitdagingen te maken wanneer de economie bloeit en de rente hoog is, dan wanneer de economie stagneert en de rente laag is. Het maakt eveneens veel uit of de trend naar individuele regelingen doorzet of dat collectieve regelingen dominant zullen blijven. Daarnaast zal in elk scenario altijd ruimte zijn voor strategische keuzes, een onderscheidende marktbenadering en innovaties. Welke kansen ontstaan, welke keuzes moet een pensioenorganisatie nu maken om later op tijd klaar te zijn voor de nieuwe situatie?

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.