Cover
PUBLICATIE

Nederlandse cyberambitie scoort internationaal lager

Onderzoek door PwC
Door de uitbraak van het Covid-19-virus en de daaropvolgende toename van het thuiswerken staat cybersecurity weer meer in de schijnwerpers. In Nederland is dat echter nog niet terug te zien in de investeringen in digitale beveiliging. In vergelijking met de rest van de wereld verwachten in Nederland minder bedrijven een budgetverhoging als het gaat om cybersecurity. Dat blijkt uit PwC’s Digital Trust Insights Survey.

Cybersecurity hoger op de agenda

‘Hoewel de relevantie van cybersecurity in Nederland zeker niet wordt onderschat, lopen we op een aantal belangrijke punten wel wat achter’, stelt Angeli Hoekstra, partner bij PwC en expert op het gebied van cyber, privacy en technologie naar aanleiding van de onderzoeksresultaten. Zo heeft een derde van de Nederlandse respondenten aangegeven dat naar aanleiding van de Covid-19-crisis cybersecurity hoger op de agenda staat dan voor de crisis. ‘Dat is natuurlijk niet weinig, maar als je het vergelijkt met de resultaten wereldwijd, is dat wel aan de magere kant’, zegt Hoekstra. Wereldwijd gezien heeft de helft van de respondenten aangegeven cyberrisico’s onder de loep te nemen en deze verder te verbeteren.

Lees verder >>

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.