Cover
PUBLICATIE

Insurance Banana Skins 2019

The CSFI survey of the risks facing insurers

Nederlandse verzekeraars zien cybercriminaliteit momenteel als de grootste bedreiging voor de verzekeringssector. Dat blijkt uit het onderzoek Insurance Banana Skins 2019, dat de denktank Centre for the Study of Financial Innovation (CSFI) samen met PwC heeft uitgevoerd. ‘Maar dat betekent niet dat de sector onder vuur ligt en geen antwoord heeft’, zegt Sergio Hernando van PwC.

‘Het onderzoek levert niet alleen een lijst met risico’s op, maar is ook een heel goede indicator van wat de sector bezighoudt. En het is volkomen terecht dat cybersecurity daarbij hoog scoort. Het belang hiervan neemt toe en is daarmee een verhoogd aandachtspunt voor bestuurders, die hier tot aan de uitvoering mee aan de slag moeten', aldus Hernando, die binnen de PwC-groep Financial Services verantwoordelijk is voor technologie en risico.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.