Cover
PUBLICATIE

Gaining an edge in the competition for talent

Vrouwen laten werkgevers in de financiële sector links liggen

Door de steeds breder wordende vaardigheidskloof in de financiële dienstensector (FS) is het zaak opnieuw te kijken naar het werven en selecteren van talent. De uitkomsten van onze wereldwijde enquête inzake inclusieve werving benadrukken dat er flink wat werk aan de winkel is en dat nieuwe benaderingen noodzakelijk zijn.

Bij amper één derde van de 55 FS-organisaties die deelnamen aan het onderzoek is het aantal vrouwelijke kandidaten toegenomen als gevolg van hun specifieke, op diversiteit gerichte wervingspraktijken. Minder dan een kwart geeft aan meer sollicitaties te hebben ontvangen van kandidaten die tot een minderheidsgroep behoren. Als het bevorderen van diversiteit en inclusie niet meer zoden aan de dijk zet, zal de vaardigheidskloof blijven bestaan, waardoor bedrijven moeite zullen ondervinden om hun strategische doelstellingen te verwezenlijken.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.