Cover
PUBLICATIE

Fiscale implicaties herziening woningwet

Gevolgen van de scheiding voor uw woningcorporatie.

In het kader van de herzieningswet moeten woningcorporaties DAEB activiteiten (Diensten van Algemeen en Economisch Belang) en niet-DAEB activiteiten scheiden. Dit kan via een administratieve scheiding, een juridische scheiding; of een combinatie van beide.

Administratieve scheiding: Geen fiscale gevolgen

Bij een administratieve scheiding blijven de niet-DAEB activiteiten in de corporatie. Doordat er geen overgang is van activa en passiva naar een andere entiteit, heeft deze scheiding geen fiscale gevolgen.

Juridische scheiding: Wel fiscale gevolgen!

Bij een juridische scheiding worden activa en passiva overgedragen naar een (nieuw op te richten) entiteit. Dit zal waarschijnlijk via een juridische afsplitsing plaatsvinden naar een BV of NV, waarvan de corporatie 100% van de aandelen verkrijgt. Een juridische (af)splitsing heeft wel fiscale gevolgen.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.