Cover
PUBLICATIE

FERMA European Risk Manager Report 2020

Rapport FERMA in samenwerking met PwC

Een verhardende verzekeringsmarkt is een probleem voor risicomanagers. 90% maakt zich zorgen over beperkingen en uitsluitingen voor nieuwe specifieke risico’s,  88% over veranderingen in marktomstandigheden en 68% over de concentratie op de verzekeringsmarkt. Dat zijn enkele uitkomsten uit FERMA’s European Risk Manager Report 2020. Daaruit blijkt tevens dat digitale risico’s  op korte (12 maanden) en middellange termijn (3 jaar) de belangrijkste bedreigingen blijven vormen voor het bedrijfsleven. Cyberdreigingen zijn het grootste risico in beide tijdsbestekken en datadiefstal en fraude worden steeds belangrijker en staan ??op korte termijn op nummer 4.

Verder blijkt uit FERMA’s rapport dat onzekere economische groei  wordt ervaren als de nummer 2 bedreiging op korte termijn (12 maanden) en nummer 3 middellange termijn (3 jaar). Risico’s met betrekking tot duurzaamheid zijn twee van de drie grootste risico’s op de lange termijn (10 jaar) met klimaatverandering en milieuschade als nummer 1- risico en extreme weersomstandigheden als nummer .  Lees verder >>>

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.