Cover
PUBLICATIE

Bouw op deze fundamenten een nieuw pensioenhuis

Een nieuw en eigentijds pensioenhuis is noodzakelijk, Jan Tamerus, PGGM's masteractuaris doet voorstellen.

Een nieuw en eigentijds pensioenhuis is noodzakelijk. Eerdere verbouwingen zijn echter mislukt, vindt PGGM's master-actuaris Jan Tamerus. Hij komt in een recent verschenen artikel met voorstellen voor een nieuw fundament. Centraal daarin staat een verplicht pensioen voor alle werkenden, op basis van vermogensopbouw.

In het artikel Samenwonen in een eigentijds pensioenhuis, zijn bijdrage aan de jubileumbundel van de VSAE, de Vereniging Studenten Actuariaat en Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam, vergelijkt Jan Tamerus het pensioenstelsel met een woning. En wel een huis dat na verschillende verbouwingen slecht bewoonbaar is voor zowel huidige als toekomstige generaties. Het is tijd voor nieuwbouw, vindt hij, maar liefst wel op de bestaande fundamenten.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.