Cover
PUBLICATIE

Window of opportunity voor verzekeraars

Vijf imperatieven om de regie te verstevigen bij rijstijlverzekeringen

Consumenten lijken meer open te staan voor Pay How You Drive-verzekeringen

Recent onderzoek toont aan dat Pay How You Drive (PHYD) Verzekeringen aan populariteit winnen onder consumenten in Nederland. In de afgelopen jaren voorspelden velen dat dit soort verzekeringen zou floreren. Toch is het aantal verzekeraars dat het product aanbiedt laag en is het marktaandeel minder dan 5% van de totale markt voor autoverzekeringen. Oliver Wyman is van mening dat PHYD-verzekeringen gunstig zijn voor veel belanghebbenden, waaronder en in de eerste plaats voor de consumenten, maar ook voor de samenleving. In dit artikel geven we een overzicht van de ontwikkelingen met betrekking tot PHYD-verzekeringen in de Nederlandse markt en presenteren we vijf eisen voor verzekeraars om de waarde van PHYD-producten en -diensten voor zowel de verzekeraar zelf als, belangrijker nog, voor haar klanten te vergroten.

Een goede uitgangspositie voor verzekeraars

Wij zijn van mening dat de huidige houding van consumenten en de huidige positie van verzekeraars een goede en noodzakelijke basis en omgeving vormen voor de verdere ontwikkeling van PHYD-achtige verzekeringen. Deze positionering is ook relevant met het oog op toekomstige verwachte ontwikkelingen rond platforms en ecosystemen, waar verzekeraars moeten samenwerken met andere industrieën, gegevensverwerking essentieel wordt, verkoopkanalen kunnen veranderen en naar verwachting ook het gedrag van klanten mee verandert. Daarom moeten (Nederlandse) verzekeraars hun weg naar deze relatief nieuwe en innovatieve producten voortzetten.

Vijf vereisten: de bereidheid om gegevens te delen is de sleutel om PHYD-producten te leveren

Om PHYD-verzekeringen succesvol op de markt te kunnen brengen, zijn de triggers het vertrouwen van consumenten om hun persoonlijke gegevens voor deze dienst te delen en de voordelen die de consument ervoor terugkrijgt. De laatste trigger is normaal gesproken inherent aan het product en er zijn tal van mogelijke oplossingen. De eerste is minder voor de hand liggend voor verzekeringen en afhankelijk van meer invloeden. Onze vijf vereisten, zoals gepresenteerd in het artikel, bieden een basis om het benodigde vertrouwensniveau van de klant te winnen en de verzekeraar in toppositie te plaatsen om toegang tot klantgegevens en klantinteractie te beveiligen.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.