Cover
PUBLICATIE

The effect of the Dutch financial assessment framework on the mortgage investments of pension funds

Rapport door Netspar

Naar aanleiding van de financiële crisis van 2008-2012 heeft de Nederlandse overheid in 2014 het nieuwe Financieel Toetsingskader (FTK) gepubliceerd om de werkgeverspensioenen duurzamer, stabieler en robuuster te maken. Sinds deze vernieuwing van het toetsingskader hebben de pensioenfondsen, die naar manieren zochten om van de crisis te herstellen en hun financiële prestaties te verbeteren, hun beleggingen in hypotheken enorm uitgebreid. Lage rentetarieven hebben aan deze trend bijgedragen, zij het in bescheiden mate.

Kernboodschap voor de sector

  • Sinds de financiële crisis hebben pensioenfondsen meer geïnvesteerd in hypotheken om enerzijds hun risico’s te verlagen en anderzijds hun prestaties te verbeteren.
  • Toch vormen hypotheekbeleggingen een relatief klein deel van de totale beleggingen van pensioenfondsen.
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.