Cover
PUBLICATIE

Herverdeling van individueel pensioenvermogen naar partnerpensioen: een stated preference-analyse

Paper door Netspar

“De bereidheid om pensioenvermogen uit te ruilen loopt sterk uiteen”

De tweede pijler van het Nederlandse pensioenstelsel biedt werknemers de mogelijkheid om, binnen bepaalde fiscale grenzen, ouderdomspensioen om te zetten in nabestaandenpensioen. Deze paper beschrijft de uitkomsten van een “stated preference”-experiment om de uitruilvoorkeuren van werknemers met een partner in de leeftijdscategorie 55 tot 65 jaar te meten. Hierbij werd gekeken naar vijf denkbeeldige toewijzingen, uiteenlopend van geen uitruil (partner heeft alleen recht op eigen pensioen in de eerste pijler) tot volledige uitruil (nabestaande ontvangt zelfde pensioeninkomen als gezamenlijk pensioen toen partner nog leefde).

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.