Cover
PUBLICATIE

Zo krijgen we meer vrouwelijk leiders in de financiële sector

Studie Diversiteit en Inclusie door Michael Page

Bijna alle bedrijven zijn een warm voorstander van meer diversiteit en inclusie. Maar het blijkt vaak lastig om de theorie in praktijk te brengen. In deze serie geven we daarom een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden.

Aflevering 1: Hoe Bloomberg zijn database in minder dan een jaar tijd uitbreidde van 500 naar 5000 vrouwelijke financieel experts

Toen het internationale mediaconcern Bloomberg ontdekte dat slechts 10% van de financieel experts die op Bloomberg TV verschenen vrouwen waren, besloot het actie te ondernemen.  

Volgens de boekers, die de experts moeten zoeken om te interviewen, konden ze ofwel geen vrouwen vinden of waren ze niet geschikt. In de zeldzame gevallen dat ze wel een vrouw vonden, widen ze liever niet op tv verschijnen.  

De oplossing waar Bloomberg mee kwam was even eenvoudig als doeltreffend. Vrouwelijke topmanagers in het bankwezen en de financiële dienstverlening werden aangemoedigd om zich in te schrijven voor een volledig gesponsorde vier uur durende individuele mediatraining om zichzelf klaar te stomen voor interviews bij Bloomberg of andere mediazenders. De vrouwen konden zichzelf aanmelden voor het trainingsprogramma, of door iemand anders worden opgegeven. Ze konden ook zelf een ander nomineren. 

Lees verder op de site van Michael Page >>

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.