Cover
PUBLICATIE

Slimme technieken als antwoord op de Financial Economic Crime crisis

Longread door KPMG

Financiële instellingen spelen een belangrijke rol bij de bestrijding van financieel-economische criminaliteit (FEC). In de rol van poortwachter zijn zij verantwoordelijk voor het herkennen, rapporteren of zelfs weren van ongebruikelijk gedrag.

Door toegenomen verwachtingen vanuit de toezichthouder als ook de samenleving wordt de druk op de financiële sector om FEC te beheersen steeds groter. Als reactie daarop hebben veel financiële instellingen zeer omvangrijke initiatieven opgestart met als doel om (nog) meer ongebruikelijke transacties en cliënten te detecteren. De invulling van deze projecten is doorgaans het opschalen van de bestaande anti-money laundering (AML) en sanctieteams of het inrichten van omvangrijke projectteams. De trend is duidelijk: er wordt meer en meer personeel aangetrokken om de risico’s te mitigeren.

In een recent artikel wordt beschreven dat bij een van de Nederlandse Inleiding Met de alsmaar toenemende investeringen, zonder dat duidelijk is welke inspanningen nodig zijn om de risico’s goed te mitigeren, kan worden gesteld dat de compliance op het gebied van FEC zich in een crisis bevindt  grootbanken inmiddels een tiende van het volledige werknemersbestand bezig is met het doorlichten van cliënten en het speuren naar financiële criminaliteit. Met de alsmaar toenemende investeringen, zonder dat duidelijk is welke inspanningen nodig zijn om de risico’s goed te mitigeren, kan worden gesteld dat de compliance op het gebied van FEC zich in een crisis bevindt.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.