Cover
PUBLICATIE

Onderzoek Status Pensioentransitie

Rapport door KPMG

De pensioensector is al geruime tijd bezig met het treffen van de nodige voorbereidingen voor deze grootschalige pensioentransitie op basis van het Pensioenakkoord van 2019 en de consultatie van het Wetsvoorstel toekomst pensioenen ultimo 2020. In maart 2022 is het Wetsvoorstel toekomst pensioen naar de Tweede Kamer verstuurd. De parlementaire behandeling vindt direct na het komende zomerreces plaats. 

Voor KPMG Pensions een mooi moment om de peilstok te hanteren en een onderzoek te doen naar de stand van zaken bij pensioenfondsen. Waar zien de pensioenfondsen de uitdagingen, welke verwachtingen hebben zij en is er wellicht een verschil in observaties tussen bestuursleden van het pensioenfonds en de directeuren van het bestuursbureau die er dagdagelijks mee aan de slag zijn? In dit rapport zijn de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek beschreven.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.