Cover
PUBLICATIE

Next Gen Finance

Een agenda voor waardecreatie, digitalisering, operationele excellentie en stroomlijning.

Een strategische blik
Vandaag de dag worden organisaties geconfronteerd met ongekende veranderingen en disruptie die een bedreiging vormen voor hun toekomstig bestaan. Organisaties in alle sectoren worden ontwricht door de continue vraag naar groei, veranderende demografie van het personeelsbestand, convergerende industriemodellen, verandering van het geopolitieke klimaat, en wijzigende regelgeving; alsmede de komst van nieuwe bedrijfsmodellen, big data en opkomende technologieën.

Als gevolg van deze veranderingen sturen CFO's er meer dan ooit op aan om hun financiële functie meer strategische verantwoordelijkheden te geven. De financiële functie van vandaag moet niet alleen zorgen voor de integriteit en betrouwbaarheid van financiële resultaten. Tevens dient het gebruik te maken van de grote hoeveelheid aan data om voorspellingen en voorschrijvende inzichten te kunnen bieden aan de organisatie, en zo optimale bedrijfsprestaties en real-time besluitvorming te realiseren. Organisaties worden geconfronteerd met de noodzaak om bedrijfsmodellen te wijzigen. Organisatie zijn hierbij in grote mate afhankelijk van de financiële functie om betere kwaliteit, proces-standaardisatie, procesconsolidatie en kostenbesparingen te kunnen bieden; evenals het identificeren van mogelijkheden voor waarde creatie. Ook is de financiële functie in toenemende mate verantwoordelijk voor het stimuleren van de waardering, toewijzing en monitoring van nieuwe technologieën, klanten en producten.

 

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.