Cover
PUBLICATIE

Algoritme Vertrouwensmonitor 2022

Longread door KPMG

Waar het merendeel van de Nederlanders in 2019 niet bekend was met algoritmes, weet inmiddels 63% van het bestaan van algoritmes af. Tegelijkertijd blijft het vertrouwen in algoritmes verder dalen. In tegenstelling tot experts die de meerwaarde inzien van algoritmes voor de samenleving, is meer dan de helft (59%) van de Nederlanders daar nog niet van overtuigd. Dat, en meer, is terug te lezen in de jaarlijkse Vertrouwensmonitor, ‘Vertrouwen in algoritmes’ van KPMG. 

Download het rapport en ontdek hoe Nederlanders denken over het vertrouwen en de transparantie in het gebruik van algoritmes, welke beslissingen ze toevertrouwen aan algoritmes en of het onderscheid tussen nep en echt nieuws op sociale media duidelijk voor hen is.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.