Cover
PUBLICATIE

Hypotheekupdate Q1 2021

Rapport door IG&H

Hypotheekomzet groeit door naar €40 miljard vanwege sterke stijging in aantal starters. Wijziging in overdrachtsbelasting helpt meer starters aan een huis.

Het eerste kwartaal van 2021 groeit de hypotheekomzet naar €40 miljard, een groei van 36,2% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2020. De hypotheekomzet groeit ook met 3,7% ten opzichte van het vierde kwartaal in 2020, wat uniek is gezien de gebruikelijke jaardynamiek van de hypotheekmarkt. Het totaal aantal verstrekte hypotheken groeit met 27,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020 en komt in het eerste kwartaal van 2021 uit op 129.000. Opvallend is dat het aantal hypotheken onder starters fors toeneemt.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.