Cover
PUBLICATIE

Prinsjesdag 2018

De fiscale consequenties van het Belastingplan op thema.

Het is al bijna net zo’n traditie als Prinsjesdag zelf: de Prinsjesdagmailing van EY. Ook dit jaar informeren wij je weer over de fiscale maatregelen die het kabinet op Prinsjesdag heeft voorgesteld. Het pakket aan belastingmaatregelen bestaat met name uit plannen die het kabinet al in het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ heeft aangekondigd.

Lasten op arbeid verlagen, belastingontwijking en –ontduiking tegengaan en goed zijn voor het Nederlandse vestigingsklimaat zijn de prioriteiten van het kabinet dit jaar. Daarnaast zet het kabinet in op een groener en beter uitvoerbaar belastingstelsel.


De economie draait momenteel op volle toeren en de werkgelegenheid is de afgelopen jaren toegenomen. Het kabinet is van mening dat Nederlanders de positieve effecten hiervan moeten kunnen voelen in hun portemonnee. De lasten op arbeid worden daarom verlaagd. Door de combinatie van de maatregelen in dit pakket Belastingplan 2019 stijgt de koopkracht volgens het kabinet voor alle groepen, vooral voor werkenden met een middeninkomen. Het kabinet stelt dat 96% van de huishoudens erop vooruit gaat en de (mediane) koopkracht over alle huishoudens uitkomt op +1,6%.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.