Cover
PUBLICATIE

Het familiebedrijf is een marketingtool

Onderzoek naar strategische mogelijkheden in brand building en positionering

Wereldwijd domineren familiebedrijven in relatie tot andere bedrijfsvormen, zowel in aantal als in werkgelegenheid (IFERA, 2003, Kets de Vries, 2017). Het familiebedrijf is dan ook de
meest voorkomende bedrijfsvorm in de meeste Europese landen. In Nederland is ongeveer 260.000 bedrijven familiebezit, wat 69% van alle Nederlandse ondernemingen omhelst. Onze familiebedrijven zijn dan ook goed voor meer dan de helft van de nationale inkomsten (Flören, Uhlaner en Berent-Braun, 2010).

In de afgelopen tien jaar zijn er exponentieel meer artikelen geschreven over familiebedrijven. Een reden hiervoor is dat ze de financiële crisis beter hebben doorstaan dan reguliere ondernemingen. En door in marketingcampagnes meer over hun geschiedenis te vertellen, hebben ze aan zichtbaarheid gewonnen. Verder verhogen de succesverhalen van gerenommeerde familiebedrijven – zoals Bavaria, Pon en Van
Oort – ook de belangstelling van wetenschappers.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.