Cover
PUBLICATIE

Jaarverslag 2018

DNB maakt zich sterk voor financiële stabiliteit en draagt daarmee bij aan duurzame welvaart in Nederland.

Aanhoudende mondiale groei in onzeker klimaat
De mondiale economie groeit gestaag verder, maar inmiddels wel op een lager peil. Na enkele jaren
van groei boven het langjarige groeipotentieel zijn de bezettingsgraden opgelopen en komen in diverse landen de capaciteitsgrenzen in zicht. De ruimte voor inhaalgroei is grotendeels verdwenen, waardoor de groei naar het potentiële niveau beweegt.


Conjunctuurindicatoren duiden op enige verdere
afkoeling. Het sentiment over de economische vooruitzichten van consumenten en inkoopmanagers is minder gunstig geworden in veel regio’s. De afvlakking van de groei komt tot uitdrukking in lagere exportcijfers van Aziatische economieën, terwijl de ontwikkelingen op aandelenmarkten minder uitbundig zijn dan een jaar geleden. Toch zijn de vooruitzichten nog altijd positief. Voor 2019 verwacht de ECB dat de mondiale groei van het bruto binnenlands product (bbp) ten opzichte van 2018 iets afneemt tot 3,5%.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.