Cover
PUBLICATIE

Financiering voor de verduurzaming van de woningvoorraad

Rapport door De Nederlandsche Bank

De gebouwde omgeving was in 2020 verantwoordelijk voor 13 procent (21,6 Mton) van de uitstoot van Nederlandse broeikasgassen.

In het nationale Klimaatakkoord van 2019 is afgesproken om de uitstoot voor 2030 terug te brengen tot 15,3 Mton. Dit reductiedoel zal verhoogd moeten worden om aan de Europese aangescherpte doelen te kunnen voldoen (55% in 2030). Terwijl de reductiedoelstellingen dus ambitieuzer worden, komt Nederland volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (KEV 2021) met vastgesteld en voorgenomen beleid uit op 18,9 Mton in 2030 (zie Figuur 1). De nieuwe plannen uit het Coalitieakkoord zijn daarin nog niet meegenomen; deze zouden nog eens 7 Mton extra reductie moeten opleveren.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.