Cover
PUBLICATIE

Handvatten voor accountantsorganisaties gebaseerd op onderzoek bij de Big 4 accountantsorganisaties

Kwaliteitsgericht

Voorbeeldgedrag van leidinggevenden, tijd voor reflectie en portfoliomanagement zijn drie belangrijke factoren die bijdragen aan de kwaliteit van wettelijke accountantscontroles. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder medewerkers, managers en partners van de Big 4-accountantsorganisaties.

De AFM publiceert praktische handvatten om een kwaliteitsgerichte cultuur bij accountantsorganisaties te bevorderen en te verankeren.

Accountantsorganisaties werken aan de verbetering van de kwaliteit van hun wettelijke controles. Het is de ambitie dat dit vanaf 2020 duurzaam op orde is. Met de inzichten uit het onderzoek heeft de AFM handvatten ontwikkeld die accountantsorganisaties daarbij helpen.

Met handvatten gericht aan de slag
‘Met de handvatten kunnen accountantsorganisaties gericht werken aan de kwaliteitsgerichtheid van hun controleteams,’ aldus Ruud de Hollander, hoofd Kwaliteit accountantscontrole en verslaggeving van de AFM. ‘Zij kunnen de belangrijkste factoren die hieraan bijdragen vergelijken met hoe hun organisatie deze nu toepast. Zo kunnen zij bepalen welke aanpassingen bijdragen aan hun kwaliteitsgerichtheid én volgen wat het effect hiervan is op het oordeel van medewerkers over kwaliteit.’

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.