Cover
PUBLICATIE

AFM Consumentenmonitor Hypotheeksluiters

Rapport voor AFM

De AFM laat door marktonderzoeksbureau Ipsos twee keer per jaar online onderzoek doen onder consumenten naar onderwerpen zoals hypotheken, beleggen en pensioen. Hierdoor krijgen wij meer inzicht in attitudes, intenties en gedrag van consumenten op de financiële markten. De monitor uit het voorjaar van 2021 ging over hypotheeksluiters.

De AFM Consumentenmonitor van voorjaar 2021 is online ingevuld door 600 consumenten die het afgelopen halfjaar een hypotheek afsloten.

Enkele resultaten:

  • Corona zorgt voor verschuiving van offline naar online contact. Bijna een kwart van de respondenten (22%) heeft (ook) via beeldbellen contact gehad met zijn of haar adviseur. In de meting van 2020 was dit 4%. Ongeveer de helft (51%) van de hypotheeksluiters heeft (ook) een fysiek gesprek gehad met zijn of haar adviseur.
  • Adviseurs vragen bij starters vaker naar een studieschuld dan vorig jaar. In 2020 gebeurde dat in ruim de helft van de gevallen (53%). Dat is inmiddels gestegen naar bijna twee derde (64%). >>>
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.