Cover
PUBLICATIE

AFM Agenda 2021

Agenda 2021 door AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) richt zich ook in 2021 op de bescherming van consumenten in kwetsbare situaties. De coronacrisis zet grote druk op de financiële weerbaarheid van huishoudens. Met de vestiging van met name handelsplatformen in Amsterdam als gevolg van brexit, nemen ook de inspanningen in het toezicht op kapitaalmarkten toe. Daarnaast treft de AFM voorbereidingen op veranderingen in het toezicht op de pensioensector en accountantsorganisaties.

Deze en andere toezichtprioriteiten en -activiteiten publiceert de AFM vandaag in haar jaarlijkse toezichtagenda. Deze zijn onder meer gebaseerd op AFM Trendzicht 2021.

In het kort

  • Coronacrisis zet financiële weerbaarheid onder druk
  • Sterke toename transactievolumes handelsplatformen door brexit
  • Extra toezicht door hervorming pensioenstelsel
  • Toezicht op accountantsorganisaties verandert
  • AFM publiceert voor het eerst haar onderzoeksagenda
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.