Cover
PUBLICATIE

Woningmarktmonitor

Woningmarktmonitor door ABN AMRO Bank

Starters op de woningmarkt hebben nauwelijks profijt van de belastingmaatregelen die sinds begin dit jaar van kracht zijn, zoals het afschaffen van de overdrachtsbelasting. Juist de groep huiseigenaren die een nieuwe woning zoekt profiteert van de nieuwe regels. Dat stellen economen van ABN AMRO in een nieuw rapport. Volgens hen drijven de belastingregels de huizenprijzen juist verder op.

Per 1 januari 2021 hoeven huizenkopers onder de 35 jaar geen 2 procent overdrachtsbelasting meer te betalen over de koopsom van hun huis. Ook steeg het bedrag waarvoor kopers een NHG-hypotheek konden krijgen tot 325.000 euro. Starters tot 35 jaar hebben hun aankoop in verband met de lagere overdrachtsbelasting over het jaar heen getild, constateert ABN AMRO.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.