Cover
PUBLICATIE

Tien thema’s van 2020

Van 5G tot stikstofschade

Wetgeving, consumentengedrag, duurzaamheid. Een ondernemer moet op veel borden tegelijk schaken. Het hebben van een goede spelstrategie is in 2020 misschien wel belangrijker dan ooit. Onze sectorspecialisten geven alvast inzicht en achtergrond in tien thema’s die bedrijven en complete bedrijfstakken volgend jaar gaan beïnvloeden.

Eén ding is duidelijk: een ondernemer moet om kunnen gaan met snelle veranderingen in de omgeving. En dat is zeker niet kenmerkend voor deze tijd. Aan het einde van de negentiende eeuw liepen grote steden tegen de grenzen van hun capaciteit aan. Het vervoer per paard en wagen leidde in steden als New York en Londen door de extreme bevolkingsgroei tot chaos: het leverde veel verkeersdoden en stankoverlast op en het benodigde diervoer legde een zwaar beslag op de landbouwoogst.

Bovendien dreigde op termijn een totale verstoring van de leefbaarheid. Binnen vijftig jaar zou Londen bedolven liggen onder bijna drie meter mest, zo voorzag een journalist van The Times in 1894. Daarmee had het wereldwijde capaciteitsprobleem een naam gekregen: de Grote Paardenmestcrisis. De doemscenario’s kwamen toen door de opkomst van de auto echter niet uit...

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.