Cover
PUBLICATIE

Donkere wolken boven uitwerking pensioenakkoord

Pensioenmonitor

De dekkingsgraden van pensioenfondsen – de bezittingen uitgedrukt als percentage van de verplichtingen – kelderen verder na de piek op het cruciale meetmoment 31 december. Die piek kwam door de tijdelijk hogere 10-jaarsrente. De renteontwikkeling aan het eind van het jaar compenseerde zelfs voor fondsen die eind 2019 hun sterftegrondslagen aanpasten. De levensverwachting steeg namelijk doordat begin 2019 minder sprake was van extra sterfte door griep zoals begin 2018. Ook was er geen extra sterfte door kou: in februari 2019 was de gemiddelde temperatuur 6,1°C tegen 0,7°C in februari 2018. En dus steeg de leeftijdsverwachting voor het eerst in vijf jaar weer, zonder dat daardoor de dekkingsgraden daalden....

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.